Young, Old, Just words

Tack för i år mina kära läsare. Hoppas ni får en helt underbar kväll/natt/morgon!


Gott Nytt År! ♥ / Louise


Kärlek och Respekt

God Jul! ♥

Fyll inte livet med dagar. Fyll dagarna med liv.

Här hemma skriker högtalarna ut på högsta volym Britney Sperars circus remix. Jag är taggat till 100% att gå ut och festa. Men det väntas en hemma kväll för mig med familj och kompisar. Vi ska ha våran traditionella uppesittarkväll.  Imorgon är det julafton och det känns helt sjukt! Tiden går läskigt snabbt.



Ha en underbar kväll kära du! Pussar/ Louise


Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro

Tänkte köra året som gått här på bloggen.


Januari – Skolan började igen efter ett underbart jullov. Men vi fick tråkiga besked när vi kom tillbaka att Sara skulle gå på mammaledighet (okej kanske inte ett tråkigt besked) och Isa skulle sluta. Jag ville resa iväg och drömde mig bort till Thailand. Jag började ha magkatarr tyckte det blev jobbigt med att lärare skulle sluta och när jag skulle åka och jobba ställde jag alltid frågan till mig själv om jag skulle vara bra eller värdelös? Jag fyllde 18 och det firades med både vänner och släkt. Min gammelmormor begravde och jag gjorde begravningsdekoration och sjöng.  







Februari – Skolan började bli jobbigare när Isa slutat och man blev allt mer negativ. Alla var ledsna och på dåligt humör. Dom började leta efter en ny lärare och jag fick ångest när hon kom in och presenterade sig. Jag och Terror stod på UF – mässan med vårt företag LINGON. Jag hade 18 års fest hemma för kompisarna som blev riktigt lyckad. Och jag gick även ut för första gången med Emelie. Jag försökte inbilla mig att jag skulle kunna bli grym på gitarr och lånade hem Annas. Min jobbar ångest fortsatte och Emy övergav mig och drog till Thailand.








Mars - Jag hade svårt att sova på nätterna jag var orolig hela tiden och kunde inte slappna av. Jag gick ut på praktik och där trivdes jag inte allt och gick med världens magkatarr i tre veckors tid. Jag fick även jobb där och började jobba varannan söndag. Jag hängde med Anna, Marie och Emelie nästan hela tiden och hittade på massa äventyr. När jag kom förbi efter praon hade vi fått en ny lärare som hete Anna och jag klarade verkligen inte av människan (vilken jag ångrar väldigt mycket nu!). det skede två tåg olyckor i Vallentuna under loppet av två veckor. Vi fixade med en monter till trädgårdsmässan med skolan och det blev riktigt fint.





April –
Sara gick på mamma ledighet och det blev jobbigt. Vi hade personalfest med jobbet och det blev en riktigt toppen kväll. Våren började även titta fram och det blev sköna dagar inne i stan och hemma. Jag började bli riktigt trött på att det alltid var jag som fick höra av mig och hitta på massa roliga saker med kompisarna och jag funderade på att skita i alla. Klassen var med i ett inslag i rapport om skolan. Jag började sakta med säkert
tycka om Anna.


 

Maj Annika hade 18 års fest och när jag vaknade upp dagen där på hade jag fått halsfluss. Jag mådde jätte dåligt. Jag tappade min mobil i handfattent och den la av för ett kort tag. Jag sprang på två student skivor och var utklädd till Mimmi pigg. Vi red med skolan och jag lovade mig själv att aldrig mer sätta mig på en häst. Fler folk blev 18 och det blev några roliga utgångar. Jag tog mig även ett första dopp i sjön på landet.



Juni Annika var ute på riktigt för den första gången och det bar av till tegel och Johanna gjorde även sällskap. Det var en sjukt rolig kväll och jag älskade att var 18 tills jag vaknade upp morgonen där på klockan 6. Och jag sa till mig själv att jag aldrig mer skulle dricka. Jag gjorde om på mitt rum och det blev äntligen fint! Anna åkte iväg till England och skulle vara borta i hela tre veckor. Midsommar firades ute på landet. The king of pop dog och hela världen var i sorg.



Juli Mikaela och Annika drog till kreta och Anna kom hem. Jag Jobbade på och det blev en helg nere i Göteborg med familj och kompisar. Jag och Mikaela var och kollade på Britney Spears i globen och det var riktigt grymt. Stämningen på jobbet var inte alltid på topp och när jag var ensam så började jag fundera på om livet kanske inte var så jävla roligt.









Augusti -  Jag jobbade på men drog sedan i väg på semester. Släkten trodde vi skulle till Norge men i själva verket drog vi till Kreta i 2 veckor där vi skulle överaska farmor, farfar, farbror, Charlotte och kusiner. Det var två helt underbara veckor! Skolan började igen och det hände inte alls mycket dom första veckorna. Vi beställde studentmössor och man började förstår att dagen man längtat efter så länge snart är här. Jag började även få ångest igen när jag skulle jobba.

 
September – klassen började vara borta lite som dom själv ville. Dom kom och gick. Emy sa upp sig från sibylla och allt kännes skit! Jag hade magkatarr och ångest. Bloggen fyllde 2 hela år. Jag började sakna Kreta och drömde åter igen om att få åka utomlands. Bloggen började blir tråkig och lika så skolan. Linnea slutade och alla i klassen blev chokade. Jag började tänka på att man borde faktiskt uppskatta nuet.





Oktober – Jag började leta efter sol resor och min Sibylla chef gick och gifte sig. Jag och Emy hjälpte till på bröllopet men hon åkte hem för hon var sjuk och jag vandrade runt på kyrkogården och tänkte att där hade jag i alla fall sällskap av dom döda. Skolan rullade på och jag tog tag i mig själv och sa upp mig från Sibylla. Och sagan fick ett slut och en ny bok kunde få öppnas. Jag blev dålig på att börja blogga


November – Jag fick ett nytt jobb. Efter att jag hade tittat på bröllopsfotografen ställde jag frågan till mig själv om vi svenskar inte kunde vara lyckliga? Jag började SAKNA sibylla och folk trodde jag var sjuk. Vi hade en sjukt rolig kväll ute ett helt gäng i Vallentuna. Jag vaccinerade mig mot svininfluensan och våran lärare Anna blev sjukskriven. Jag började drömma drömmar om sibylla på nätterna. När jag var och hälsade på Emy som började jobba där igen så insåg jag allt mer att jag verkligen saknade det.



December – Vi fick en vikarie som var helt sjuk. Isa och Sara kom och hälsade på och för ett kort ögonblick kände jag mig motiverad igen. Vi hade julöppet i skolan. Mikaela blev 18 och vi fick oss en rolig kväll/natt på tegel. Det blev en oro i klassen över att Anna var borta. Hon kommer ej tillbak och åter en ny lärare kommer som man ska lära känna. Det blev jul lov och nu sitter jag här och skriver om mitt händelserika år.




Vilket år...





Glöm inte att man behöver bara lite för att leva ett gott liv

Imorse när jag sov som skönast, ni vet när sängen är som varmast täcket är som mjukast och man är i sina bästa drömmar kom Anna och Henrik. Klockan 7 ringde dom på dörren och ville in från den kalla morgon kylan. Jag orkade inte riktigt gå upp så vi låg i sängen och kollade på film. Klockan nio promenerade 4 ungdomar på rad ner till tåget för att åka in till den stora staden. Jag och Anna ville kolla i affärer, Marcus och Henrik tjatade om att gå och äta på Mc Donalds. Men nu är alla julklappar inhandlade. Efter att vi gått ut och in i alla butiker gick vi ner till NK och kollade på årets julskyltning. Vi fortsatte till kungsträdgården där vi kollade på julmarknaden. Anna gick runt och beskrev alla lukter medans jag fick föreställa mig dom då jag är rejält täppt i näsan. Brända mandlar inhandlades och vi knaprade på dom tills vi satt på tåget hem och kände oss äcklade.

Skuttandes ut från tåget sjungandes på små grodorna kom Marcus och Henrik på om vi glider på fötterna hem går det mycket snabbare. Dom hade så rätt så dom flög fram på vägen. Och då menar jag verkligen på vägen det var inte någon glidning på sidan inte. Men bussen åkte förbi vi stoppade den och åkte buss hem istället. Vi glider upp för baken tyckte dom jag sprang och halkade. In kom jag som ett snö monster. Här hemma nu har vi bara kollat på film. Anna och Henrik åkte hem för ett litet tag sen och jag sitter här och skriver för dig.






Snart är det jul. Pussar/ Louise


Det lönar sig inte att springa om man är på fel väg

Hej alla glada.


Snön forstätter att falla ner för skyn. Och det börjar skapas ett riktigt vinterland utanför dörren.



En lukt av saffransbullar har lagt sig i huset, mamma fyller år idag och det ska firas med släckt och vänner. Igår var vi och grattade kusinen som egentligen fyller år på Julafton men vi tjuv startade. Likaså gjorde jag och Anna igår och öppnade våra julklappar vi köpte till varandra. Anna uppskattade sin julklapp så mycket så hon lämnade kvar den här när hon åkte hem helt yrvaken mitt i den becksvarta vinternatten.


Ha en mysig 4:de advent. Puss / Louise


Ja, lyssna, snälla, snälla

Då var det äntligen jullov!


Det har varit en speciell termin. Verken bra eller dålig rolig eller tråkig. Men ska jag vara ärlig för er här i bloggen så har den lutat mer till den dåliga sidan. Fast åt andra sidan så är vi en väldigt bra och rolig klass och antar att kompisarna spelar mer roll.


Ikväll blir det utgång kan bli riktigt nice!'


Nej det här inlägget blev riktigt tråkigt så jag hoppas att ni inte läst det för då gjorde ni det i onödan.


Lev livet! Puss / Louise


Vår sommar är bara en grönmålad vinter.

Idag föll dom söta små bomullstussarna från himmelen och la sig som ett varmt täcke på den frysta marken. Kanske börjar man få lite julkänsla. Jag är rädd att jag börjar bli för gammal för att känna pirr i magen som man gjorde när man var liten och man kände i hela kroppen att julen närmade sig. Men med snö på marken tomtar i huset, pepparkaksbak med farmor och jul musik i öronen börjar julen sätta sina spår även i mig.






Puss/ Louise


Don't put no flowers by my final bed


Erik hassle - Don't bring flowers after i'm dead


Att älska sig själv är början på en livslång kärlekshistoria.

Hej!


Lucia idag, en vecka kvar till jullov och 11 dagar kvar till julafton.



Förra året när jag var med i vallentunas Lucia


Idag har jag jobbat och dagen till ära hade jag på mig en röd tröja/tunika, en tärn krans på huvet och så spelade jag jul musik och önskade en trevlig lucia till folket.  Mycket trevligt!



Hoppas ni har haft en underbar helg! Puss/ Louise

 


Ingen är så rik att ha råd att förlora en vän.

Ännu en ny vecka. Det är helt sjukt vad tiden går fort kan inte fatta att det är jul lov om 10 dagar.


Det är mörkt och tråkigt ute och varje liten ljus stund som tillkommer i livet tar jag vara på och njuter av länge. Ena stunden känns livet helt underbart jag skrattar och njuter och andra stunden går jag med en klump i magen oron kommer ifatt och ett illamående tar över min kropp och jag står och tittar på utifrån.


Helgen har i alla fall varit helt toppen det började med en underbart bra kväll på tre kronor med kompisar. På lördagen var det kalas/fest hos Mikaela som fyller 18 år idag och i söndags var Alex och Annika över till mig vi kollade på film och hade det trevligt.


Butiken förra året


Imorgon är det blomster öppet i skolan och jag hoppas att just DU kommer! Gör mig inte besviken.


Puss/ Louise


När allt är som det ska lyser man klart

Skolan idag var nästan som vanlig.  Jag gick runt gjorde inte så mycket klagade lite och var glad till och från. Det ända som skilde denna skoldag mot de andra var att våra UNDERBARA gamla lärare Isa och Sara kom och hälsade på. Och för ett kort ögonblick kände jag mig motiverad igen och det kändes som den gamla goda tiden.


För övrigt börjar jag sakna Anna som är vår floristlärare som är sjukskriven. Och åter igen så fattar man inte förens en person försvinner vad den har betytt för en. Ändå borde man lärt sig det när 4 lärare har slutat under loppet av två terminer.


Imorgon står det prao på schemat skönt att slippa åka till skolan. Få komma där ifrån och bli på bättre tankar.


Hoppas ni alla har haft en härlig dag. 23 dagar kvar till jul nu. Puss/ Louise


RSS 2.0